Läsarrecept: Färsbiffar med keso och morot

Du behöver 1 st gul lök 3-4 st morötter 200 g keso 400 g blandfärs 1 krm nymalen svartpeppar 5-6 msk soja Gör så här...

Tillagningstid: 40 minuter
5 portioner

Du behöver

  • 1 st gul lök
  • 3-4 st morötter
  • 200 g keso
  • 400 g blandfärs
  • 1 krm nymalen svartpeppar
  • 5-6 msk soja

Gör så här

1

Värm ugnen till 200 grader.

2

Finhacka löken, skala och finriv morötterna och blanda dem noga med keso, färs och peppar. 

3

Forma 10 bulliga biffar med våta händer. Pensla soja i botten av en ugnsform och runtom färsbiffarna innan de läggs i. 

4

Stek mitt i ugnen 20–30 minuter, tills biffarna känns stumma vid lätt fingertryck. 

5

Skyn som bildas kan serveras som den är eller bli underlag för sås.


Kommentar:
Klimat-smarta färsbiffar som även skonar plånboken bjuder Karin Eriksson från Malmö på. Servera med kokt potatis eller bulgur och
grönsaker.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top