Carpaccio på lax från Vånömed med grönsaksvinägrett och matjessill

Du behöver 200 g lax, gärna från Vånö, fryst och tinad 300 g tillsammans av morötter, haricots verts och vaxbönor, fint tärnade 1 dl olja,...


4 portioner

Du behöver

  • 200 g lax, gärna från Vånö, fryst och tinad
  • 300 g tillsammans av morötter, haricots verts och vaxbönor, fint tärnade
  • 1 dl olja, gärna rapsolja
  • 2 msk vinäger, gärna chardonnay
  • 100 g röd lök, fint hackad
  • 50 g rädisor, skurna i klyftor, serveras råa
  • 30 g matjessill, fint hackad
  • 2 skivor vitt bröd, fint tärnade
  • och rostade blandade örter

Gör så här

1
Ta fram laxen ur frysen en liten stund innan den ska skivas tunt.

2
Lägg på tallrik.

3
Koka grönsakerna var för sig i lättsaltat vatten.

4
Kyl dem i isvatten.

5
Vispa ihop olja och vinäger.

6
Blanda med grönsaker, lök och rädisor och fördela över laxen tillsammans med matjessill, bröd och örter.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top