• Få icakuriren.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

  • Veckans mat: 3 goda recept med mozzarella

    Härligt rund och mjölkvit, mild mozzarella passar fint såväl i en fräsch sallad som i en pasta eller på en klassisk pizza.

    Veckans mat: 3 goda recept med mozzarella
    Mozzarellapizza med salsa verde
    Buffé

    Mozzarellapizza med salsa verde

    40 minuter   Recept från Icakuriren.se
    Mozzarellasallad med avokado

    Mozzarellasallad med avokado

    20 minuter   Recept från Icakuriren.se
    Grönsakspasta med mozzarella

    Grönsakspasta med mozzarella

    40 minuter   Recept från Icakuriren.se

    Mozzarella är en mild, mjuk italiensk ost. Den är god att äta som den är, men har också bra smältegenskaper. Fetthalten ligger på 20–25 procent.

    Det finns olika typer av mozzarella. Buffelmozzarella är ursprungsskyddad och får bara tillverkas i vissa delar av Italien, av mjölk från vattenbuffel. 

    Mozzarella gjord på komjölk kallas i Italien för fior di latte och är inte ursprungskyddad. 

    Det finns också minimozzarella, små ostbollar, som passar bra på buffébordet eller på spett.

    Burrata är en lyxig mozzarella med gräddig fyllning, en riktig delikatess, med kort hållbarhet.

    Scamorza är rökt mozzarella, den görs på komjölk och har fast konsistens.

  • Få icakuriren.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!