• Få icakuriren.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

  • Veckans meny: 3 goda rätter med bladspenat

    Färsk bladspenat är en god och användbar bladgrönsak, som är god såväl varm som kall. Prova den i turkisk börek, i pannkakssmeten eller nedmixad i en sås till sallad.

    Veckans meny: 3 goda rätter med bladspenat
    Börek med spenat
    Buffé

    Börek med spenat

    55 minuter   Recept från Icakuriren.se
    Spenatpannkakor med ägg och lax
    Huvudrätt

    Spenatpannkakor med ägg och lax

    40 minuter   Recept från Icakuriren.se
    Matvetesallad med spenatsås
    Huvudrätt

    Matvetesallad med spenatsås

    30 minuter   Recept från Icakuriren.se

    Värt att veta om spenat

    Spenaten härstammar från Persien, den kom först till Spanien med morerna och spreds sedan över hela Europa.

    Spenat var den växt som tidigast slog igenom som djupfryst vara i Sverige.

    Spenat är en ettårig ört som odlas för sina mörkgröna och mjälla blad. Den är rik på bland annat A-vitamin, C-vitamin och folat. Att den skulle vara oerhört järnrik är däremot en myt. 

    Spenat äts både rå och tillagad. Späda spenatblad säljs ofta under beteckningen "baby-spenat" och har en mild smak. Spenat används ofta i örtolja för att förstärka färgen.

    Förvara spenat svalt i försluten plastpåse då den lätt torkar ut. 

  • Få icakuriren.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!