• Få icakuriren.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

  • 3 lättlagade recept med viltskav

    Viltskav är kött från hjort, älg eller ren. En praktisk frysvara som lätt förvandlas till panna med gräddig sås, wok med grönsaker eller varma mackor.
    Foto: Lee Kearney

    3 lättlagade recept med viltskav
    Viltskavswok med grönsaker
    Vardag

    Viltskavswok med grönsaker

    30 minuter   Recept från Icakuriren.se
    Viltskavspanna med svamp
    Huvudrätt

    Viltskavspanna med svamp

    30 minuter   Recept från Icakuriren.se
    Varma viltmackor med rödkålssallad
    Vardag

    Varma viltmackor med rödkålssallad

    30 minuter   Recept från Icakuriren.se

    Värt att veta om viltskav:

    • Viltskav är en frysvara gjord på kött från ren, älg eller hjort. Köttet pressas samman i tunna skivor och går bra att ta direkt från frysen till pannan. Det är ett magert kött som tinar snabbt och som med sin milda köttsmak har många användningsområden.
    • Klassiska smaker som grädde, svamp och lök är alltid gott till viltskaven. Prova även att fräsa köttet med lök och vitkål i tunna strimlor. Tillsätt grädde och kalvfond och koka samman till en simmig sås. Rårörda lingon och kokt potatis är givna tillbehör.
    •  Produkten har sitt ursprung i samisk matkultur. 
  • Få icakuriren.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!