• Få icakuriren.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

  • Tre vardagsrätter med rödspätta

    Fisk är nyttig snabbmat som det går att göra all möjlig vardagsmat på. Köp hem några påsar fryst miljömärkt rödspätta och prova att laga den ugnsbakad, stekt och som rullader.
    Foto: Lee Kearney

    Gratinerad spätta med fänkål
    Huvudrätt

    Gratinerad spätta med fänkål

    30 minuter   Recept från Icakuriren.se
    Spättarullader i tomatsås
    Huvudrätt

    Spättarullader i tomatsås

    30 minuter   Recept från Icakuriren.se
    Stekt rödspätta med rödbetor
    Huvudrätt

    Stekt rödspätta med rödbetor

    20 minuter   Recept från Icakuriren.se

    Värt att veta om rödspätta

    Rödspätta är den mest populära svenska plattfisken, en saltvattens-
    fisk som lever på mjuka havsbottnar. 

    Rödspätta går snabbt att laga. Stek fisken på hög värme i 1–2 minuter per sida. Att ugnsbaka den tar cirka tio minuter.

    Välj MSC- eller Krav-märkt rödspätta. MSC-märkning inne-
    bär att fisken kommer från ett håll-
    bart fiske där den internationella organisationen MSC – Marine Stewardship Council garanterar att fisken fångats med minimal inverkan på havsmiljön. Läs mer på WWF:s hemsida, www.wwf.se

    Tina fryst spätta i kylen över natten. Den kan också tinas snabbt i sin plastförpackning
    i en bunke med kallt vatten. 

    Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!
  • Få icakuriren.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!