• Få icakuriren.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

  • Bilder: På 70-talet fick man leka med maten

    70-talet och dess älskade receptkort är verkligen så långt bort man kan komma från dagens snygga och stylade kokböcker. En annan rolig detalj som helt försvunnit är ambitionen att maten skulle föreställa något eller att man skulle bygga med den. Likheterna med hur man även idag serverar tårtor och efterrätter är slående. Häng med och kolla på tio rätter som var helt rätt för 40 år sedan, men som känns redo för museet idag.

    Perfection Salad. Varför har salladen i en skål när man kan ha den i en aladåb. Krispigheten kommer verkligen till sin rätt.
    Photograph: McCall's Great American Recipe Cards

    Cheese pineapple. Fråga mig inte hur man äter den.
    Photograph: Carrier's Kitchen by Robert Carrier

    Hedgehog Cake. En variant på klassiska barnkalasrätten potatismos-igelkott med prinskorvar.
    Photograph: Carrier's Kitchen by Robert Carrier

    Fish Sticks with Pineapple. Frukt i mat var stort på 70-talet. Fiskpinnar med ananas låter väl gott?
    Photograph: Recipe Card Curtin Publications

    Cauliflower surprise. Så här kunde den annorlunda rätten blomkål med hamburgare se ut.
    Photograph: Birds Eye Recipe Cards

    Ham and Bananas Hollandaise. Skinka och banan låter som en riktig höjdare.
    Photograph: PR Company Handout

    French Aubergine mould. Aubergine gör sig bäst i en klump. Till rätternas försvar kan man också ta upp att dåtidens foto- och tryckteknik inte gjorde maten rättvisa.
    Photograph: Carrier's Kitchen by Robert Carrier

    Stuffed Cocktail grapes. Perfekta snacks.
    Photograph: Carrier's Kitchen by Robert Carrier

    Sandwich Loaf. Smörgåstårta från 1973.
    Photograph: Recipe Card Curtin Publications

    Baked stuffed salmon. Som gjort för ett barnkalas. Är det så man får barn att äta fisk?
    Photograph: Recipe Card Curtin Publications

    Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

  • Få icakuriren.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!