Skepparmacka med mycket mat i

Du behöver 2 dl finstrimlad slanggurka 1 msk balsamvinäger 1 dl (lätt)majonnäs 1/2 röd paprika, finhackad 1 tsk finhackad röd chili 1 msk finstrimlade korianderblad...


4 portioner

Du behöver

  • 2 dl finstrimlad slanggurka
  • 1 msk balsamvinäger
  • 1 dl (lätt)majonnäs
  • 1/2 röd paprika, finhackad
  • 1 tsk finhackad röd chili
  • 1 msk finstrimlade korianderblad eller persilja
  • 2 dl alfalfagroddar
  • salt
  • 200 g skalade räkor
  • 8 skivor grovt bröd

Gör så här

1
Droppa balsamvinäger över gurkstrimlorna och låt dra 10 minuter. Blanda sedan ner dem i majonnäsen tillsammans med paprika, chili, koriander och groddar. Smaka av med salt.

2
Bred ut hälften av röran på fyra brödskivor. Fördela räkorna över, toppa med resten av röran och lägg de övriga brödskivorna över som lock. Tryck lätt ihop.


Kommentar:
Räkna rätt med räkor
1. 100 g skalade färska räkor motsvarar ca 250 g räkor med skal.
2. 2 dl skalade frysta räkor väger ungefär 100 gram.
3. Beräkna cirka 50 g skalade räkor per person till smörgåsar, sallader, sås och stuvningar.
4. Beräkna 250-500 g räkor med skal till räkpartaj naturell när det endast serveras bröd och majonnäs(sås) till.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top