• Få icakuriren.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

  • Baka sju sorters kakor

    Med en riktigt bra grunddeg kan du göra mängder av olika småkakor. Vi varierar dem med nötter, sylt, glasyr, chokladtryffel och kryddor.

    Mördeg grundrecept
    Dessert

    Mördeg grundrecept

    15 minuter   Recept från Icakuriren.se
    Fina schackrutor

    Fina schackrutor

    50 minuter   Recept från Icakuriren.se
    Blåbärsgrottor

    Blåbärsgrottor

    50 minuter   Recept från Icakuriren.se
    Dubbla kakor med chokladtryffel

    Dubbla kakor med chokladtryffel

    1 timme   Recept från Icakuriren.se
    Pistagestänger

    Pistagestänger

    50 minuter   Recept från Icakuriren.se
    Chokladcookies med hasselnötter

    Chokladcookies med hasselnötter

    50 minuter   Recept från Icakuriren.se
    Kanelhjärtan

    Kanelhjärtan

    50 minuter   Recept från Icakuriren.se
    Syltsnittar med glasyr

    Syltsnittar med glasyr

    50 minuter   Recept från Icakuriren.se

    Tips

    En mördeg ska gärna arbetas kort för att kakorna ska bli spröda och goda, men om degen spricker när du bakar ut kakorna är det bara att knåda den lite till för att få den att gå ihop.

    Till vissa av kakorna behöver degen vila i kylen innan kakorna bakas ut. Detta för att degen ska bli fastare och lättare att arbeta med, och för att kakorna inte ska flyta ut. Platta ut degen (då kallnar den fortare än om den är i en tjock klump), slå in den i plastfolie och låt den vila i kylen i minst 30 minuter. Den kan självklart ligga längre än så också, och om den är ordentligt hård när du tar ut den är det bara att smula sönder den och knåda den lite mjukare igen.

    Alla småkakor går bra att frysa in. De behåller sin goda smak i 2–3 månader och tinar snabbt.
    I en burk i rumstemperatur håller sig kakorna goda i 2–4 veckor.

    Även ogräddad deg i rullar går bra att frysa in väl inplastad i 2–3 månader, eller spara i kylen i ett par dagar. 

    Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!
  • Få icakuriren.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!