• Få icakuriren.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

  • Tre vardagsrätter med falukorv

    Det finns inte mycket som känns svenskare än falukorven, en sann trotjänare i vardagsköket. Vi hottar upp en stroganoff, bjuder på äppelfylld falu och gör en variant på parisare.

    Korv stroganoff  från Tunisien
    Huvudrätt

    Korv stroganoff från Tunisien

    30 minuter   Recept från Icakuriren.se
    Äppelfalu med  pepparrotskräm
    Huvudrätt

    Äppelfalu med pepparrotskräm

    30 minuter   Recept från Icakuriren.se
    Faluparisare med picklad lök
    Huvudrätt

    Faluparisare med picklad lök

    25 minuter   Recept från Icakuriren.se

    Värt att veta

    Falukorv är en så kallad emulsionskorv med mycket finmalen korvsmet bestående av kött, fett, potatismjöl, lök och kryddor. Den är namnskyddad enligt EU:s regler och måste innehålla minst 45 procent kött. 

    Välj falukorv av bra kvalité med hög kötthalt. Skinnet är av plast och ska dras av innan tillagningen.

    Falukorven kan stekas, kokas eller gratineras. Den kan också användas i grytor, soppor eller gratänger. Servera den gärna med klassiska tillbehör som pressad potatis eller potatismos. Sting från senap eller pepparrot passar bra till den milda korven. 

    Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!
  • Få icakuriren.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!