Påskmiddag med vårkänsla
Laxen serveras som tartar och påskalammet blev en fin filé när vi dukar upp till påskmiddag. Till dessert påskiga pavlovabakelser med frisk citronsmak.
Gott att dricka till:
Fräscht veteöl till förrätterna, samt dillsnaps att sjunga till. Alla ska serveras kylskåpskalla.
1459 Wisby Weisse, 5,2 %, 27 kronor för 500 ml.
111 Dufvenkrooks Svensk Akvavit, 150 kronor för 350 ml.
Alkoholfritt 1922 Weihenstephaner Hefeweissbier Alkoholfrei, 0,4 %,
Tyskland, 13:90 för 500 ml.
Avslagen, iskyld tonic, gärna med dillvippa i funkar bra som alkoholfritt snapssubstitut.
Huvudrättsrött bör njutas 16–18-gradigt, rödbetsdrycken ska vara kall.
76065 Cycliste Côtes du Rhône Villages 2014, Frankrike, 89 kronor. Eko.
Alkoholfritt Sval rödbets- och svartvinbärsdryck från Kiviks Musteri.
Lätt sött och friskt vin till den fräscha fruktdesserten, serveras välkylt.
7711 Asti Cinzano, Italien, 75 kronor för 750 ml.
Alkoholfritt 1949 Peach Pearl persikovin, 0 %, Polen, 29 kronor.