• Få icakuriren.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

  • TV: Därför ska du inte skeda ut avokado

    Avokado är mångas favorit, och de flesta använder sked för att gröpa ur dem. Det är en miss om du är ute efter att få ut så mycket nyttigheter som möjligt.

    TV: Därför ska du inte skeda ut avokado
    Foto: iStock

    Mild krämig avokado är väldigt nyttigt med enkelomättat fett, aminosyror och fibrer. Fettskräcken från 80-talet var helt omotiverad, avokado kan du äta mycket av

    Det mörkgröna fruktköttet närmast skalet är den nyttigaste delen av en avokado och är maxat med karotenoider, ett fettlösligt näringsämne med antioxidativa egenskaper. På ren svenska så kan man säga att karotenoider är väldigt nyttiga och skyddar kroppen mot allt från cancer till hjärt- och kärlsjukdomar. 

    När man använder en sked för att få upp avokadoköttet så går stora delar av det yttersta lagret lätt förlorat. Det bästa sättet att ta hand om en avokado är i stället att skära den i bitar och sedan långsamt dra av skalet. I filmen här nere kan ni se hur man ska göra. 

    Filmen bjuder även på lite fler tips, bland annat varianter jag inte hört talas om tidigare för hur du ska hålla guacamole fräsch. I filmen påstås att avokado innehåller Vitamin B12, vilket inte stämmer. Kolla in vad en avokado innehåller här

    Läs mer: Konsten att lyckas med en avokadoplanta

    Avokadoröra och lax i tunnbröd
    Förrätt

    Avokadoröra och lax i tunnbröd

    20 minuter   Recept från Icakuriren.se
    Kall avokadosoppa
    Förrätt

    Kall avokadosoppa

      Recept från Icakuriren.se
    Äter du mycket avokado?
    Ja
    94
    26
    Nej
    Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!
  • Få icakuriren.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!