TV: Därför ska du inte skeda ut avokado
Avokado är mångas favorit, och de flesta använder sked för att gröpa ur dem. Det är en miss om du är ute efter att få ut så mycket nyttigheter som möjligt.

Mild krämig avokado är väldigt nyttigt med enkelomättat fett, aminosyror och fibrer. Fettskräcken från 80-talet var helt omotiverad, avokado kan du äta mycket av
Det mörkgröna fruktköttet närmast skalet är den nyttigaste delen av en avokado och är maxat med karotenoider, ett fettlösligt näringsämne med antioxidativa egenskaper. På ren svenska så kan man säga att karotenoider är väldigt nyttiga och skyddar kroppen mot allt från cancer till hjärt- och kärlsjukdomar.
När man använder en sked för att få upp avokadoköttet så går stora delar av det yttersta lagret lätt förlorat. Det bästa sättet att ta hand om en avokado är i stället att skära den i bitar och sedan långsamt dra av skalet. I filmen här nere kan ni se hur man ska göra.
Filmen bjuder även på lite fler tips, bland annat varianter jag inte hört talas om tidigare för hur du ska hålla guacamole fräsch. I filmen påstås att avokado innehåller Vitamin B12, vilket inte stämmer. Kolla in vad en avokado innehåller här.