Innerfilé av kyckling tomatpestomarinerad, med oliv- och spenatpasta

Du behöver 6 innerfiléer av kyckling 6 grillspett 2 msk röd pesto 1 nypa salt 200 g pasta 100 g färsk spenat 2 tsk olivolja...

Tillagningstid: 30 minuter
2 portioner

Du behöver

  • 6 innerfiléer av kyckling
  • 6 grillspett
  • 2 msk röd pesto
  • 1 nypa salt
  • 200 g pasta
  • 100 g färsk spenat
  • 2 tsk olivolja
  • 1 liten röd paprika, finhackad
  • 20 svarta oliver
  • 1 msk röd pesto
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar

Gör så här

1
Sätt ugnen på 225 grader.

2
Sätt innerfiléerna av kyckling på varsitt spett. Täck filéerna väl med röd pesto och strö över salt. Stek i ugn i cirka 15 minuter tills kycklingen är genomstekt.

3
Koka pastan enligt förpackningens anvisningar. Slå av vattnet. Stek spenaten i lite olja. Rör ner pastan, paprikan, oliverna och lite röd pesto i stekpanna. Slå av värmen och smaksätt med salt och svartpeppar. Servera tillsammans med kycklingspetten.


Kommentar:
Klart på en kvart!

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top