• Få icakuriren.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Så rör du enkelt ihop en riktigt god lyxglass

  Har du gammal mandelmassa kvar? Då ska du blanda ihop världens godaste glass med den.

  Så rör du enkelt ihop en riktigt god lyxglass

  Ben & Jerry's godisglass går att köpa överallt för ganska dyra pengar. Det här enkla fuskreceptet som du gör på känn och efter smak är faktiskt godare än deras burkar och kostar mycket mindre. 

  Du börjar med att köpa en 1 liters förpackning hygglig vaniljglass (det blir gott med riktigt billig glass också). Recept på om du vill göra din egen vaniljglass finns här nere

  Medan glassen väntar i frysen så river du 100 gram mandelmassa grovt på ett rivjärn. Den rivna mandelmassan ska du sedan steka i en nonstick-panna utan smör eller olja. Ta inte för mycket på samma gång och stek inte på för hög värme, då det lätt klumpar ihop sig och smälter ihop. När mandelmasserivet har fått en guldbrun färg är det klart och riktigt segt och smarrigt. Låt sedan mandelmassan svalna. 

  Sedan finhackar du 50 gram mörk choklad, för stora bitar blir jobbigt att äta när de sedan fryses. 

  När allt det här är klart så tar du fram glassen och väntar tills den går att skopa upp lätt. Blanda uppskopad glass, mandelmassa och choklad i en skål. Blanda inte för mycket, det blir godare om det är lite luftigt och bitigt. 

  Sedan packar du ned glassen i sin förpackning igen och lägger tillbaka i frysen. Låt den stå ett tag och plocka sedan ut en riktigt god (om inte världens godaste) glass. 

   

  Vaniljglass grundrecept
  Dessert

  Vaniljglass grundrecept

  30 minuter   Recept från Icakuriren.se
  Glass med apelsin och honung
  Dessert

  Glass med apelsin och honung

    Recept från Icakuriren.se
  Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!
 • Få icakuriren.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!