Matvetesallad med palsternacka

Du behöver 800 g palsternacka 1 msk rapsolja 0,5 tsk timjan torkad salt efter smak 0,5 dl pumpakärnor ruccola 2 nävar rucolablad 1 dl persilja...

Tillagningstid: 40 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 800 g palsternacka
  • 1 msk rapsolja
  • 0,5 tsk timjan torkad
  • salt efter smak
  • 0,5 dl pumpakärnor
  • ruccola 2 nävar rucolablad
  • 1 dl persilja slätbladig, riven i bitar
  • 2 msk citron färskpressad citronsaft
  • 1 msk rapsolja
  • 0,5 tsk salt

Ajvarsås

1,5 dl turkisk yoghurt
3 msk ajvar
salt efter smak

Tillbehör

1 st stekt kycklingfilé
4 prt matvete

Gör så här

1

Koka matvetet enligt förpackningens anvisning och låt svalna.

 

2

Sätt ugnen på 225 grader.

 

3

Tvätta palsternackorna noga och ansa dem (de behöver inte skalas). Skär i långsmala,
ungefär jämntjocka bitar. 

 

4

Vänd palsternacksbitarna i olja och lägg på papprad plåt. Strö över timjan, salta och rosta i ugnen i cirka15 minuter tills palsternackorna är genomstekta. Låt svalna något. 

5

Rosta pumpakärnorna i torr stekpanna några minuter. Passa noga så de inte bränns. Låt svalna.

6

Blanda palsternackan med matvete, rucola, och persilja. 

7

Rör ihop citronsaft, olja och salt och vänd ned dressingen i salladen. Strö över pumpakärnor.

 

 

 

 

 

 

 

8

Blanda turkisk yoghurt med ajvar, smaka av med salt. Servera salladen med stekt kyckling och sås.


Kommentar:
Rostad palsternacka ger en mild kryddighet till en sallad med matvete. Servera den som ensamrätt med en kall sås eller som här med stekt kycklingfilé till.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top