• Få icakuriren.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

  • Nyårsmeny med klassiska smaker

    Bjud på en härlig meny med klassiska smaker där det mesta går att förbereda minst en dag i förväg. Så får vi mer tid att fira!

    Nyårsmeny med klassiska smaker

    Innan maten

    Inled kvällen storstilat med en läcker sprudlande champagnecocktail. Servera lyxiga jordärtskockschips med löjromsdipp till. 

    Champagnecocktail på klassiskt vis

    Champagnecocktail på klassiskt vis

    3 minuter   Recept från Icakuriren.se
    Jordärtskockschips med löjromsdipp
    Förrätt

    Jordärtskockschips med löjromsdipp

    30 minuter   Recept från Icakuriren.se

    Förrätt

    Man kan aldrig få för mycket bakelser! Här en förrättsvariant med hummer och räkor som toppas med rom. Njut den med ett glas champagne.

    Hummerbakelse  med forellrom
    Förrätt

    Hummerbakelse med forellrom

    30 minuter   Recept från Icakuriren.se

    Varmrätt

    Huvudrätten är en slags rustik variant på carpaccio, men gjord på helstekt oxfilé.

    Helstekt oxfilé  på italienskt vis
    Huvudrätt

    Helstekt oxfilé på italienskt vis

    1 timme 15 minuter   Recept från Icakuriren.se

    Dessert

    Drottningen bland desserter stavas crème brûlèe, en ljuvligt gräddig pudding med knäckigt täcke. Här har den fått en touch av citron.

    Crème brûlée med citronsmak
    Dessert

    Crème brûlée med citronsmak

    30 minuter   Recept från Icakuriren.se

    Att dricka till

    Förrätt 
    Välj franskt till hummern.
    Crémant 7911 Veuve Ambal Crémant de Bourgogne Brut
    119 kronor. Eko.
    Champagne 7372 Palmer & Co Brut Réserve, 249 kronor. 
    Alkoholfritt 1959 Goda Bubblor, 0,2 %, Sverige, 79 kronor. Eko.

    Varmrätt
    Italienskt rött med både syra och kraft till nötfilé och tryffelsmör.
    4634 Aglianico del Vulture d'Angelo, 89 kronor.
    2717 Gratena Chianti, 99 kronor. Eko.
    Alkoholfritt 1925 Nigrum, 0,1 %, Sverige, 35 kronor för 375 ml flaska.

    Efterrätt
    Iskylt sött vitt vin med frukt och syra höjer dessertupplevelsen.
    Skummande italienskt 90586 Moscato d'Asti, 99 kronor.
    Stilla, simmigt österrikiskt 12920 Lenz Moser Trockenbeerenauslese, 159 kronor för 375 ml.
    Alkoholfritt Välj en lokal, söt, isad äppelmust.

  • Få icakuriren.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!