Tre inredningsstilar på fem röda

Med en neutral bas kan du byta stil på nolltid hemma. Några nya kuddar, gardiner och prylar kan räcka för att göra ditt vardagsrum romantiskt, färgstarkt eller New England-inspirerat.

Att skapa en genomgående inredningsstil i hela hemmet är ofta ett stort projekt, om man inte bestämt sig redan från början. Ofta består hemmet av en blandning av prylar och möbler med olika stil som man köpt, fått eller ärvt.

Favoritmöbler blandas med nödlösningar, flera intressen och smakriktningar inom familjen gör att inredningen spretar åt olika håll och det är svårt att hitta en röd tråd.

Givetvis behöver man inte ha en särskild stil på sin inredning, men enhetlighet skapar harmoni, även om man tar ut svängarna med starka färger eller ett särskilt tema.
Att förändra med hjälp av textilier som gardiner, kuddar och dukar är ett snabbt och relativt billigt sätt att sätta prägel på hemmet. Dessutom går de att byta ut om man tröttnar.

Att tänka över färgskalan är också ett bra knep för att skapa enhetlighet eller den stil du strävar efter. Tricket är att välja en neutral bas när du väljer möbler du ska leva med länge, som soffa och fåtöljer. Lugna färger på väggarna är också bra om du lätt vill kunna skapa förändring.

Satsa på en fondvägg med tapet eller starka färger som är lätt att byta ut när du tröttnar.

Här visar vi hur du relativt snabbt och billigt kan styla ditt hem i tre populära stilar; den lantligt romantiska, New England-/skärgårdsstilen och den färgstarka personliga.

Av: Susann Gson Engqvist

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top