• Få icakuriren.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

  • Så gör du en rabarberbellini

    Ta vara på säsongens sista rabarber. Rabarberbellini är elegant och lite fräschare än den klassiska persikobellinin.

    Så gör du en rabarberbellini
    Givetvis kan bubbelvinet ersättas med alkoholfritt alternativ. Ofryst puré håller 4–5 dagar i tät burk i kylen. Foto: Ulf Svensson
     Bild 11512371. Du behöver:
    3–4 stjälkar (röd) rabarber
    1/2 dl vatten
    1/2 dl strösocker
    (röd hushållsfärg)
    2 flaskor kylt mousserande torrt vitt vin
     Bild 1151238

    2.  Skölj stjälkarna, men skala dem inte. Skiva dem halvcentimetertjock till fästet. Lägg i kastrull med vattnet.

     Bild 1151239

     3. Koka upp under lock på högsta värme. Småkoka sen rabarbern mjuk, cirka 5 minuter, under omrörning.

     Bild 1151240 4. Tillsätt sockret och (stav)mixa. Koka upp igen och låt sjuda 1–2 minuter. Kyl av snabbt, gärna i kallt vattenbad.
     Bild 1151241 5. Häll några droppar hushållsfärg i purén om den är mer beige än rosa. Purén kan frysas i istärningsfack.
     Bild 1151242
     6. Bottna champagneglasen med 2–3 msk rabarberpuré. Fyll upp med bubbelvin i sista stund, och rör om ett par tag innan glaset erbjuds gästen.
  • Få icakuriren.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!