Så lyckas du med bullbaket
Vi bjuder på bästa grundreceptet, smaksätter och bakar ut på fem olika vis. Nu är det bara att kavla upp ärmarna och börja knåda. Vad väntar du på?

Bulldeg,grundrecept |
Kardemummabullar med sockertopping | |
Drottningbullar i långpanna | |
Vaniljbullar med chokladglasyr | |
Toscabullar med vaniljfyllning | |
|
7 tips för att lyckas med bullbaket
1. För att få saftiga bullar är det viktigt att inte tillsätta för mycket mjöl i degen, låt den gärna vara lite kletig. Använd rumstempererat smör så får degen lite fastare konsistens.
2. Stöt kardemummakärnor i en mortel istället för att använda färdigmalen.
3. Knåda degen noga, 5–10 minuter för hand eller i matberedare.
4. Låt degen jäsa minst 40 minuter. Om du vill kan du minska lite på jästen, använda kall mjölk och låta degen jäsa ett par timmar i rumstemperatur eller i kylen över natten.
5. Vill du ha höga, luftiga bullar använd vetemjöl special och grädda bullarna i varmluftsugn, men med vanligt vetemjöl och i vanlig ugn blir bullarna saftigare.
6. Bullar är godast att äta samma dag som de bakas, men går bra att frysa in. Värm i mikro eller ugn efter upptining.
7. Vill du förbereda bullarna dagen innan, men ändå äta dem nygräddade kan du lägga de hoprullade, ojästa degbullarna på brickor klädda med bakplåtspapper, plasta in dem och ställa dem i kylen över natten. Nästa dag drar du över bullarna till plåtar och låter dem jäsa övertäckta i rumstemperatur i ett par timmar. Pensla och grädda dem sedan enligt receptet.