• Få icakuriren.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

  • Så lyckas du med bullbaket

    Vi bjuder på bästa grundreceptet, smaksätter och bakar ut på fem olika vis. Nu är det bara att kavla upp ärmarna och börja knåda. Vad väntar du på?

    Så lyckas du med bullbaket
    Foto: Björn Tesch
    Bild 1151065

    Bulldeg,

    grundrecept

     

     

    Bild 1151066
    Kardemummabullar med sockertopping
    Bild 1151067 Drottningbullar i långpanna
    Bild 1151068 Vaniljbullar med chokladglasyr
    Bild 1151069 Toscabullar med vaniljfyllning
    Bild 1151070 
     

    Pistagebullar med kanel

     

    7 tips för att lyckas med bullbaket

    1. För att få saftiga bullar är det viktigt att inte tillsätta för mycket mjöl i degen, låt den gärna vara lite kletig. Använd rumstempererat smör så får degen lite fastare konsistens.

    2. Stöt kardemummakärnor i en mortel istället för att använda färdigmalen.

    3. Knåda degen noga, 5–10 minuter för hand eller i matberedare.

    4. Låt degen jäsa minst 40 minuter. Om du vill kan du minska lite på jästen, använda kall mjölk och låta degen jäsa ett par timmar i rumstemperatur eller i kylen över natten.

    5. Vill du ha höga, luftiga bullar använd vetemjöl special och grädda bullarna i varmluftsugn, men med vanligt vetemjöl och i vanlig ugn blir bullarna saftigare.

    6. Bullar är godast att äta samma dag som de bakas, men går bra att frysa in. Värm i mikro eller ugn efter upptining.

    7. Vill du förbereda bullarna dagen innan, men ändå äta dem nygräddade kan du lägga de hoprullade, ojästa degbullarna på brickor klädda med bakplåtspapper, plasta in dem och ställa dem i kylen över natten. Nästa dag drar du över bullarna till plåtar och låter dem jäsa övertäckta i rumstemperatur i ett par timmar. Pensla och grädda dem sedan enligt receptet.

  • Få icakuriren.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!