Gul tomatmarmelad med citrus

Du behöver 2 kg tomater mogna gula 2 st citron 1 st grapefrukt blond 1.5 kg strösocker 2 tsk korianderfrö (1 krm natriumbensoat) (1-2 påsar...


0 portioner

Du behöver

  • 2 kg tomater mogna gula
  • 2 st citron
  • 1 st grapefrukt blond
  • 1.5 kg strösocker
  • 2 tsk korianderfrö

(1 krm natriumbensoat)

(1-2 påsar korinter)

Gör så här

1
Skär tomaterna i små bitar. Tvätta citrusfrukterna och riv skalet. Skala frukterna, halvera dem och ta bort kärnorna. Skär fruktköttet i små bitar.

2
Lägg allt utom bensoat i grytan och koka långsamt utan lock minst ett par timmar. Tillsätt eventuellt korinter.


Kommentar:
Margaretha Oscarsson är trädgårdsmästare i Bäckdalen utanför Båstad.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top