Kokosbar med extra allt

Du behöver 25 bitar torkad frukt (plommon eller fikon), klippta i bitar 2 msk vatten 1 dl havregryn ½ dl sesamfrön ½ dl solroskärnor 3...


6 portioner

Du behöver

  • 25 bitar torkad frukt (plommon eller fikon), klippta i bitar
  • 2 msk vatten
  • 1 dl havregryn
  • ½ dl sesamfrön
  • ½ dl solroskärnor
  • 3 msk agavesirap (eller vanlig sirap)
  • 1 dl russin
  • 1 dl riven kokos

Gör så här

1
1 Lägg den torkade frukten i ljummet vatten en stund.

2

3
2 Rosta havregryn, sesamfrön och solroskärnor i en torr panna några minuter under omrörning.

4

5
3 Kör gryn, frön och kärnor med frukten i mixern cirka 30 sekunder. Blanda i sirapen och kör några sekunder till.

6

7
4 Blanda med russin och kokos. Platta ut på bakplåtspapper. Skär i bitar. Förvara i kylen.

8

9
5 Om blandningen känns för torr att göra barer av, blanda i lite mer vatten eller lite mer frukt som legat i vatten och mixats.


Kommentar:
Sesamfrön passar utmärkt i bars, men också i salladen, som dekoration på mackor, som panering. Innehåller bra med protein, järn och kalcium.

257 KCALPER PORTION
8 g protein, 8 g fett, 39 g kolhydrater

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top