• Få icakuriren.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

  • Risotto med räkor och kolapaj

    Risotto med räkor och sojabönor ska ätas nygjord och krämig, direkt från spisen. Den överdådiga kolapajen med hasselnötter går utmärkt att förbereda. Vintips i artikeln. [i=1163507;w600;nb;nlHär hittar du fler helgmenyer]

    Risotto med räkor och kolapaj
    Risotto med räkor och kolapaj av Malin Landqvist. Foto: Björn Tesch

    Förrätt

    Vill du bjuda på en liten förrätt? Köp pitabröd och värm dem lite i ugnen. Skär i snibbar. Mixa en burk à 400 g sköljda cannellini­bönor till en slät kräm med 1/2 dl olivolja och lite saft av citron. Smaka av med salt och peppar. Smaksätt gärna röran med lite kajennpeppar eller mixa med en vitlöksklyfta i krämen.  Servera pitabrödet med bönkrämen.

    Huvudrätt

    Risotto med räkor och sojabönor

    Dessert

    Kolapaj toffifee och hasselnötter

    Att dricka till

    Lätt och torrt italienskt vin kan knappast bli fel till räkrisotto. Servera det 8–10- gradigt, cirka en halvtimme ute från kylskåpet.

    Budget: VITT  2410 Fontana Candida Frascati, Italien, 69 kr.
    Lite dyrare: VITT  12419 Casal di Serra, Italien, 79 kr.
    Alkoholfritt: Kyld päron-Mer med lite pressad lime i.

    Av Malin Landqvist

  • Få icakuriren.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!