• Få icakuriren.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

  • Hel fisk ger mer smak

    Hel fisk ger mer smak
    Foto: Linda Prieditis

    Räds icke skinn och ben när du köper fisk, våga välja bort skinnfritt, benfritt och pannfärdigt. Hel fisk är inte bara gott och saftigt utan också pampigt att ställa fram på bordet. Här kommer goda recept på hel fisk.

    Se steg för steg hur du filear en hel fisk på webb-tv

    Kokt torsk med ägg- och räksallad

    Fiskfond

    Grillad seabream med vitlök och tomat

    Helstekt röding med gurksalsa

    Stekt rödspätta med dansk remouladsås

    Fiskrecept - topp tio

    1. Sushi
    2. Grillad lax med champagnesås
    3. Torsk med frasigt täcke
    4. Fiskpinnar med dip
    5. Fiskgratäng
    6. Helstekt röding med smör och citron
    7. Pepparrotssoppa med rökt lax
    8. Sjötunga walewska
    9. Max goda fiskgryta
    10. Gubbröra på knäcke

    Tips!

    Urtagning, eventuell fjällning eller att få den flådd kan du få hjälp med i fiskdisken. Vill du fjälla själv så investera i fjällare av gjutjärn. Lite sköljning, putsning och kryddning, sen är den klar för ugnen, grytan eller stekpannan.

    Att tänka på

    • Färsk fisk luktar nästan ingenting, bara friskt. Ögonen är klara och inte mjölkiga, gälarna röda, inte brunaktiga.
    • Fisken är klar när den släpper från benet eller när ryggfenan enkelt lossnar.
    • Ett bra sätt att veta när det är klart är att använda stektermometer. Fisken är klar vid 52 grader. Mät vid ryggbenet.
  • Få icakuriren.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!