• Få icakuriren.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

  • Fetaostbiffar med grönsaker och tonfiskcrostini

    Det är grekiskt stuk på helgmenyn den här veckan. Feta, vitlök, yoghurt och rosmarin ger associationer till sol och medelhav!

    Fetaostbiffar med grönsaker och tonfiskcrostini
    Foto: Patrik Cederman

    Fetaostbiffar med grönsaker

    Tonfiskcrostini med tapenade

    Dessertips:

    Hallonsås är en pålitlig klassiker som alltid går hem. Servera den till vaniljglass eller som topping till pannacotta på vanilj eller choklad. Så enkel är den att göra: Koka upp ett paket frysta hallon med 1 1/2 matsked florsocker,
    1 matsked vatten och en nypa malen kardemumma. Passera genom sil, låt svalna. Mums!

    Att dricka till:

    Sommarlängtan och färsbiffarnas medelhavsaccent gör rosé till ett lockande val. Servera det svalt, 12–15 grader.
    Lite billigare:
    ROSÉ  11282 Mandorla Negroamaro Rosato 2010, Italien, 60 kr.
    Om du vill lyxa till det:
    ROSÉ  6077 Mulderbosch Rosé 2010, Sydafrika, 79 kr.
    Alkoholfritt  1913 Lancers Free Rosé, 0,5 %, Portugal, 39 kr.

  • Få icakuriren.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!