Fetaostbiffar med grönsaker och tonfiskcrostini
Det är grekiskt stuk på helgmenyn den här veckan. Feta, vitlök, yoghurt och rosmarin ger associationer till sol och medelhav!

Dessertips:
Hallonsås är en pålitlig klassiker som alltid går hem. Servera den till vaniljglass eller som topping till pannacotta på vanilj eller choklad. Så enkel är den att göra: Koka upp ett paket frysta hallon med 1 1/2 matsked florsocker,
1 matsked vatten och en nypa malen kardemumma. Passera genom sil, låt svalna. Mums!
Att dricka till:
Sommarlängtan och färsbiffarnas medelhavsaccent gör rosé till ett lockande val. Servera det svalt, 12–15 grader.
Lite billigare:
ROSÉ 11282 Mandorla Negroamaro Rosato 2010, Italien, 60 kr.
Om du vill lyxa till det:
ROSÉ 6077 Mulderbosch Rosé 2010, Sydafrika, 79 kr.
Alkoholfritt 1913 Lancers Free Rosé, 0,5 %, Portugal, 39 kr.