Tomatbräserad vildsvinskarré med grönsaker och bröd

Du behöver 3 msk smör eller olivolja 2 gula lökar 4 klyftor vitlök 1 kruka färsk salvia salt, svartpeppar 3 vitlöksklyftor 1 liten squash 2–4...


4 portioner

Du behöver

  • 3 msk smör eller olivolja
  • 2 gula lökar
  • 4 klyftor vitlök
  • 1 kruka färsk salvia
  • salt, svartpeppar
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 liten squash
  • 2–4 palsternackor
  • 4 portionsskivor (vildsvins)karré
  • 3 vitlöksklyftor
  • 5 dl tomatkross
  • 1 köttbuljongtärning
  • 1 tsk strösocker
  • ciabattabröd till servering

Gör så här

1
Smält hälften av smöret i stekpanna på medelvärme. Grovtärna löken och finskiva 3 klyftor vitlök. Lägg i pannan med ett par kvistar salvia att sakta fräsa mjuka. Vänd om ofta, salta och peppra.

2

3
Ta upp med hålslev så att fettet blir kvar i pannan. Lägg över löken i stor serveringsgryta.

4

5
Höj värmen. Tärna squash och palsternacka drygt sockerbitsstort. Låt bitarna brynas till fin färg runt om. Även här får en kvist salvia steka med. Lägg över i grytan.

6

7
Gnid köttet med halverad vitlöksklyfta, salta och peppra. Hetta upp resten av fettet med flera salviablad på nästan högsta värme. Bryn köttet vackert runt om. Salta och peppra igen, lägg åt sidan på alfoliebit.

8

9
Häll tomatkrosset i grytan, smula över buljong och koka upp, vänd om försiktigt och lägg i några salviablad. Smaka av med salt, peppar och socker, rör om och placera köttet överst. Låt sjuda på svag värme under lock cirka 10 minuter. Servera med bröd.

10
Kan lagas färdigt tidigare på dagen och värmas under lock.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top