• Få icakuriren.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

  • Halstrad lax med vitlökssky och bresaola med rostade solrosfrön

    Att halstra, steka på hög värme i lite eller inget fett alls, passar skivad laxfilé. Här njuter vi den med en pikant sky och ett gott mos. Här hittar du fler helgmenyer.

    Halstrad lax med vitlökssky och bresaola med rostade solrosfrön
    Foto: Patrik Cederman

    Halstrad lax med vitlökssky

    Bresaola med rostade solrosfrön

    Desserttips

    Gör en superenkel chokladsås och servera den till vaniljglass som dessert. Värm 2 deciliter vispgrädde försiktigt, lägg 100 gram mjölkchoklad och 50 gram mörk choklad i grädden. Rör om så att chokladen smälter. Nu är såsen färdig men vill du ta den ett steg till i smakutvecklingen så tillsätt en nypa krossad svartpeppar.

    Gudomligt gott!

    Att dricka till

    Torrt vitt vin med egen, om än inte alltför apart personlighet både lyfter och ackompanjerar laxen.
    Lite billigare:
    VITT   27004 Foot of Africa Chenin Blanc, Sydafrika, 64 kr.
    Om du vill lyxa till det:
    VITT   2696 Orballo Albariño 2009, Spanien, 89 kr.
    Alkoholfritt   Äppeljuice, gärna delvis spädd med neut­ralt bubbelvatten, och med lite pressad lime i.

  • Få icakuriren.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!