Halstrad lax med färskpotatis och rom

Du behöver 1 kg potatis färsk 600 g lax skinn- och benfri i bitar 1 msk rapsolja 1 dl lätt crème fraiche 80 g röd...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 kg potatis färsk
  • 600 g lax skinn- och benfri i bitar
  • 1 msk rapsolja
  • 1 dl lätt crème fraiche
  • 80 g röd stenbitsrom
  • 0.5 dl hackad gräslök
  • svartpeppar

Gör så här

1
1 Skrubba och koka färskpotatisen mjuk på enklaste sätt.

2
2 Halstra laxbitarna runt om i 4 minuter i het stekpanna med lite olja. Salta och peppra.

3
3 Slå av vattnet från potatisen. Se till att ånga av den väl. Vänd ihop färskpotatisen försiktigt med lättcreme fraiche, röd stenbitsrom och hackad gräslök. Krydda med nymalen svartpeppar.

4
4 Servera den nyhalstrade laxen med den krämiga rompotatisen.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top