• Få icakuriren.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

  • Baka Schwarzwaldtårta – en läcker klassiker

    Schwarzwaldtårtan syns sällan i kondisdisken. Det beror på att den måste serveras precis nygjord. Du gör den lätt själv med hjälp av vår bakskola. Följ bara bildspelet.

    Baka Schwarzwaldtårta bakskola
    Charlotte Sjögren bakar Schwarzwaldtårta. Foto: Patrik Cederman

    Baka Schwarzwaldtårta bakskola
    Allt du behöver. Foto: Patrik Cederman


    Visa album

    Du behöver:

    200 g mörk choklad till dekor
    2 ark bakplåts-papper
    Bottnar:
    200 g hasselnötskärnor
    180 g (3 dl) florsocker
    4 äggvitor
    3 ark bakplåts-papper
    3 tsk smör
    Fyllning:
    6 dl vispgrädde
    2 tsk vaniljsocker
    1 msk kakao

    Tips:

    • Bottnarna kan bakas färdiga i förväg och förvaras torrt, i rumstemperatur, ett par veckor.
    • Ersätt hela chokladhanteringen med färdigköpta, tunna chokladplattor att ställa runt tårtan.
    • Smaksätt gärna grädden med någon matsked konjak, kakao-likör eller punsch.
  • Få icakuriren.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!