• Få icakuriren.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

  • Grönsaks- och sardellröra och pepparbiff

    En smakrik röra på rostat bröd inleder helgen. Vill man kan man grilla sina paprikor själv, annars duger burkvarianten utmärkt. Pepparstek brukar oftast vara oxfilé med grönpepparsås men här blir det i stället hackebiff och dragon. Lite billigare men lika gott!Grönsaks- och sardellröra på rostad baguette[http://www.icakuriren.se/mat-dryck/recept/pepparbiffar-med-dragons%c3%a5s/ ]Pepparbiffar med dragonsås

    Grönsaks- och sardellröra och pepparbiff
    Foto: Patrik Cederman

    Efterrätt?

    Varför inte lysa upp vintermörkret med en exotisk smoothie gjord på mango? Mixa köttet från två mogna mango (eller 1 paket fryst mango, 250 gram) med 2 deciliter vaniljyoghurt och 1 matsked pressad lime. Häll upp i glas och toppa med lite rivet limeskal om du vill.

    Att dricka till

    Här passar många småfylliga, lite rustika rödviner fint. Ställ rumsvarma flaskor i kylen en halvtimme innan de ska serveras.
    Lite billigare: Rött 96011 Enigma 2011, Portugal, 59 kr.
    Om du vill lyxa till det: Rött 99135 Hacienda Araucano Reserva Cabernet Franc 2010, Chile, 89 kr.
    Alkoholfritt: Lingondricka, förstärkt med någon deciliter koncentrerad svartvinbärssaft per liter.

    Dryckestips från Icakurirens sommelière Charlotte Sjögren

  • Få icakuriren.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!