Pasta med skaldjur i tomatsås

Du behöver 1 kg blåmusslor 1 dl vitt vin 500 g räkor med skal 1 st gul lök 1.5 st vitlöksklyftor 1/2–1 st röd chili...


4 portioner

Du behöver

  • 1 kg blåmusslor
  • 1 dl vitt vin
  • 500 g räkor med skal
  • 1 st gul lök
  • 1.5 st vitlöksklyftor
  • 1/2–1 st röd chili t ex spansk peppar
  • 1 msk olivolja
  • 1 st förpackning krossade tomater 500 g
  • 1 tsk socker
  • 1 tsk salt
  • 1.5 krm svartpeppar grovmald
  • 280 g fullkornspasta t ex linguine
  • 0.5 dl oregano hackad

Gör så här

1
Skölj blåmusslorna i kallt vatten. Släng bort de som inte är slutna. Lägg musslorna i en kastrull och häll på vinet. Låt koka under lock cirka 5 minuter. De musslor som inte har öppnats slängs bort. Spara spadet som musslorna kokat i. Skala räkorna och ställ kallt. Skala och finhacka lök och vitlök. Skölj, kärna ur och finhacka chilin.

2

3
Fräs de båda löksorterna och chilin i olivoljan i en traktörpanna. Tillsätt tomatkross, musselspad, socker, salt och peppar. Låt puttra utan lock cirka 15 minuter.

4
Koka pastan i rikligt med lättsaltat vatten i en gryta enligt förpackningens anvisning.

5
Låt pastan rinna av och vänd ner i tomatsåsen tillsammans med musslor och räkor. Strö över oreganon.

6
Servera pastan med blandad sallad och bröd.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top