Därför ska du baka, laga mat eller sticka om du haft en dålig dag

När man kommer hem efter en jobbig och dålig dag på jobbet är det bästa du kan göra att hugga i och vara kreativ. Det visar forskning från Nya Zeeland.

Baka, laga mat, sticka, spela ett instrument eller skriva eller rita. Alla dessa sysselsättningar är förutom att vara trevliga även bra för din mentala hälsa. Hemligheten är kombinationen av kreativitet och avkoppling. 

Studien som bevisat vad vi alltid misstänkt, gjordes på Otago-universitetet på Nya Zeeland med hjälp av 658 studenter som skrev loggbok över hur de mådde under 13 dagar. Under tiden hängav de sig åt kreativa sysslor i vardagen så som just bakning, matlagning och stickning. 

Resultatet publicerades i Journal of Positive Psychology och där kunde man läsa att studenterna kände sig gladare och mer entusiastiska dagen efter de hade varit kreativa, skriver The Telegraph. 

– Studien stärker synen på att kreativitet i vardagen bidrar till att bygga upp en positiv psykologisk grund hos människor, säger Tamlin Connor som lett studien. 

Här nere kan du få tips från Icakuriren på kreativa saker du kan göra. Det är ju något vi är riktigt bra på att inspirera till. 

 

 

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top