• Få icakuriren.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

  • Volauvent med skaldjursstuvning och grillad entrecote

    Fina volauventer med härlig skaldjursstuvning är enkelt att göra som förrätt. Till huvudrätt blir det en grillad entrecote med löksky som serveras med klyftpotatis och squash och kan tillagas både ute och inne. Dessert- och dryckestips finns i artikeln.Volauvent med skaldjursstuvning Grillad entrecote med löksky

    Volauvent med skaldjursstuvning och grillad entrecote
    Foto: Patrik Cederman

    Desserttips!

    Servera fryst eller färskskuren fruktsallad efteråt, med vispad vaniljsås garnerad med fäska myntablad. Eller välj frysta bär. Färska jordgubbar har inte mycket smak så här års, de blir bäst om man skivar dem, strör på socker och låter dem stå en timme före servering.

    Att dricka till:

    Icakurirens sommelière Charlotte Sjögren tipsar: "Till denna entrecoten passar två nya boxar. Båda kompletterar köttets stekyta och lökens sötma med mjuk, rund fruktighet. Servera vid 16-18 grader."

    Budget: 6458 Via del Campo Tinto 2010, Spanien, 179 kronor för 3 liter.

    Lite dyrare: 2327 La Parrina Maremma Toscana 2009, Italien, 259 kronor för 3 liter.

    Alkoholfritt: Svartvinbärsdryck förtätad med 1 dl körsbärssaft per liter dryck.

  • Få icakuriren.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!