Sparrissallad med avokado

Du behöver 2 st sparris knippen grön 2 st avokado 2 st salladslökar strimlade 3 msk olivolja 2 msk pressad citron flingsalt och nymalen svartpeppar...

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 2 st sparris knippen grön
  • 2 st avokado
  • 2 st salladslökar strimlade
  • 3 msk olivolja
  • 2 msk pressad citron
  • flingsalt och nymalen svartpeppar

Gör så här

1
Skär bort den grova änden på sparrisen. Koka dem i en minut i saltat vatten. Spola i kallt vatten och lägg på ett fat.

2
Dela avokadon, ta bort kärnan och skeda köttet i små bitar över sparrisen, strö över salladslöken.

3
Droppa på olivolja och citronsaft, avsluta med flingsalt och saltpeppar.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top