• Få icakuriren.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

  • Baka spröda havrekex

    De spröda havrekexen passar fint på ostbrickan eller till en god kopp te. I bildspelet visar vi steg för steg hur du bakar de läckra kexen.


    Visa album

    Du behöver:

    Receptet ger cirka 60 stycken kex. Tid 1 timme, 10 minuter.

    • 100 g smör
    • 1 1/2 dl mjölk eller vatten
    • 2 msk strösocker
    • 1/2 tsk salt
    • 3 dl havregryn, fiberberikade
    • 3 dl vetemjöl
    • 2 tsk bakpulver

    Redskap:
    Kavel, degsporre, nagg och bakplåtspapper.

    Proffstipset

    • Lägg en tunn, fuktad och urvriden kökshandduk under bakplåtspappret om det glider iväg när det kavlas.
    • Det är viktigt att kexen gräddas till aningen brun färg så att de blir spröda och får en väl utvecklad smak.

    Foto: Arne Adler

  • Få icakuriren.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!