• Få icakuriren.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

  • Stekta squashskivor och matig paella

    Helgens mat kommer ur Medelhavets skafferi! Som förrätt blir det stekt squash med smak från salt skinka och ost. En smakrik och läcker paella med kyckling och skaldjur blir härlig som huvudrätt. Dessert- och dryckestips finns i artikeln.Stekt squash med skinka och fetaPaella med kyckling, räkor och musslor

    Stekta squashskivor och matig paella
    Foto: Patrik Cederman

    Desserttips!

    Efter en matig, smakrik paella passar det med en lätt och syrlig efterrätt. Ljumma frysta hallon, björnbär eller andra bär efter smak i mikron. Servera med vispad vaniljsås. Lite strimlad, färsk mynta på toppen ger en härlig fräschör åt rätten.

    Att dricka till:

    Icakurirens sommelière Charlotte Sjögren tipsar: "Fruktigt varmrunda, lite smörigt örtiga vitviner smakar finfint till både förrätt och huvudrätt. Ta ut ur kylskåpet en dryg halvtimme före servering."

    Budget: 6459 Via del Campo 2009, Spanien, 55 kronor. EKO

    Lyx: 2151 Naeli Vermentino di Sardegna 2009, Italien, 85 kronor.

    Alkoholfritt: Ljust lageröl eller äppeldricka med lite nypressad citron i.

  • Få icakuriren.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!