• Få icakuriren.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

  • Norsk vintertorsk och apelsinsallad

    Torsken får smak av Sandefjordssmör och serveras med en gurksallad. Till efterrätt är det gott med en frisk dessertsallad av apelsin. Dryckestips finns i artikeln.Norsk vintertorsk med gurksalladApelsinsallad med pistagenötter

    Norsk vintertorsk och apelsinsallad
    Foto: Patrik Cederman

    Att dricka till:

    Norrmännen dricker gärna rödvin till kokt torsk, varför inte pröva? Ett lätt och bärigt rött utan strävhet men med tydlig syra matchar fisken bäst.

    Budget: 2329 Bardolino Classico 2009, Italien, 59 kronor

    Lite dyrare: 5003 Beaujolais-Villages 2008, Frankrike, 79 kronor

    Alkoholfritt: 1938 Inglenook St Regis, USA, 39 kronor eller vinbärssaft.

     

    Plusmeny, om du vill göra lite extra:

    Servera en snabb soppa som förrätt. Värm ett paket färdig sparrissoppa enligt anvisning på förpackningen. Häll upp i små kaffekoppar och toppa med rostade brödtärningar och kanske några bitar tinad sparris från frysen. Låt denna soppa ge dig en föraning om våren!

  • Få icakuriren.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!