• Få icakuriren.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

  • Grillade räkor och ingefärskyckling

    Bjud på läckra räkor på spett till förrätt. Till huvudrätt sätter ingefära, spiskummin och curry smak på kycklingen. Dryckes- och desserttips i artikeln.Grillade räkspett med yoghurtdippIngefärskyckling med ananas och äpple

    Grillade räkor och ingefärskyckling
    Grillade räkspett och ingefärskyckling. Foto: Patrik Cederman

    Dessert

    Gör varsin bakelse till efterrätt. Köp stora maränger, gärna chokladrandig. Gröp ur dem underifrån. Spritsa in vispad grädde som smaksatts med finrivet citronskal och lite citruslikör eller bara vaniljsocker. Serveras med en kopp starkt bryggkaffe.

    Att dricka till

    Kryddningen av räkor och kyckling kommer bäst till sin rätt med ett aningen fruktsött och aromatiskt, svalt vin med druvorna viognier eller grüner veltliner.

    Budget: 4587 Leth Duett Riesling Grüner Veltliner 2009, Österrike, 69 kronor.

    Lite dyrare: 22228 Clay Station Viognier 2008, USA, 99 kronor.

    Alkoholfritt: Kall flädersaft med ett par pressade limefrukter per liter.

  • Få icakuriren.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!