• Få icakuriren.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Vilda smaker på fem sätt

  Svenskt vilt är bland det mest ekosmarta du kan äta och har du inget egenjagat i frysen kan du alltid gå på jakt i butikernas köttdiskar. Här är fem mustiga recept.


  Visa album

  Vildsvinskött är ett mörkare kött än vanligt griskött, och viltsmaken varierar. Önskas mild smak köttbiten dra i mjölk i kylskåpet under natten. Skölj och torka av sedan som beskrivet i receptet.

  Vildsvinskarré späckad med katrinplommon och äpple

  Rensadel heter det när filéerna sitter kvar på benet. Om man skär kött av benet får man två bitar ytterfilé från ovansidan och två små äkta filébitar från undersidan. Benfritt kött går fort att steka i portionsbiffar i panna, hel sadel tar lite längre tid och steks oftast i ugn.

  Rensadel med kantarellsås

  Älgkött är aldrig likadant, ibland är steken mör, ibland segare. En mör stek kan skäras tjockare, segare kött vinner på att skäras i tunna skivor. Den goda viltsmaken finns alltid kvar i såsen när man gör en grytstek.

  Älgstek i gryta

  Allt viltkött är magert och för att få saftiga burgare eller färsbiffar är det bra att tillsätta fett för att få fram smaken. Enklast är att blanda viltfärsen med fläskfärs eller blandfärs, och späda med grädde.

  Älgburgare med jalapeno

 • Få icakuriren.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!