• Få icakuriren.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

  • Souvaspanna på lättrökt renkött och ceviche på fjällrödingfilé

    Helgens mat bjuder på mat från fjällets skafferi. Souvas görs på lättrökt renytterlår och serveras med pressad mandelpotatis och lingon. Som läcker förrätt en ceviche, fisk marinerad i citrus, här gjord på fjällröding. Dessert- och dryckestips finns i artikeln.Ceviche på fjällrödingfiléSouvaspanna på lättrökt renkött

    Souvaspanna på lättrökt renkött och ceviche på fjällrödingfilé

    Förrätt:

    Fjällrödingen marineras i olivolja med citron.

    Ceviche på fjällrödingfilé

    Huvudrätt:

    Den här goda rätten görs på lättrökt renytterlår. Serveras med mandelpotatis och lingon.

    Souvaspanna på lättrökt renkött

    Dessert:

    Så här års gör man bäst i att festa på det bästa ur frysen, till exempel hjortron. Varför inte göra något av följande:

    • Gör en hjortrongrädde genom att ge bären ett uppkok med socker, låta dem kallna och blanda med vispad grädde.
    • Tinade hjortron kan fyllas i mandelmusslor och toppas med en gräddklick.
    • Servera hjortronsylt till en bit mogen camembert.

    Att dricka till:

    Mellanljus bayersk lager smakar fint till båda rätterna. Den som önskar vin till renköttet väljer med fördel en kalifornisk Zinfandel med lingondoft.

    Öl: 1270 Kaltenberg Organic 4,7%, 11,90 för 330 ml.

    Rött: 26507 Robert Mondavi Woodbridge Zinfandel 2008, 85 kr.

    Alkoholfritt: 1985 Carlsberg Non-Alcoholic lager 0,5%, 9,90 för 330 ml, eller lingondricka.

    Icakurirens sommelière Charlotte Sjögren tipsar:

    Vitt: 6459 Via del Campo Blanco 2009, Spanien, 55 kr. Lätt rökigt med doft av lättbrynt smör och mandel. Till stekt fisk med saffran.

    Rött: 2233 Chateau Pech-Latt 2009, Frankrike, 93 kr. Klassiskt mörkfruktigt och mjukt med vaniljig trä-arom. Till plommonspäckad gris.

  • Få icakuriren.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!