• Få icakuriren.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

  • Rysk rödbetssoppa och räkor i spröda tacoskal

    Veckans helgmeny är enkel men med extra guldkant. Dessert och dryckestips hittar du artikeln.Sallad med räkor i spröda tacoskålarRysk rödbetssoppa med gnocchi och chorizoFlera tips på helgmenyer här.

    Rysk rödbetssoppa och räkor i spröda tacoskal
    Foto: Patrik Cederman

    Förrättt

    Sallad med räkor i spröda tacoskålar

    Huvudrätt

    Rysk rödbetssoppa med gnocchi och chorizo

    Dessert

    Nu i skördetid passar det bra att göra smulpaj på äpplen, päron eller plommon till efterrätt. Smulet av 2 dl vetemjöl, 2 msk strösocker, 2 msk hackade nötter och 75 g smör mixas ihop i matberedare. Grädda i 225 grader cirka 20 minuter.

    Att dricka till

    Sval, ljus, måttligt besk lager smakar härligt till såväl tacos som rödbetssoppa. Prova gärna ett spetsglas välkyld tequila som snaps till för­rätten.

    ÖL 11411 Green Eko Lager 4,8, Sverige. 11:90 kr för 500 ml.
    ÖL 1270 Kaltenberg Organic 4,7, Tysk­land, 11:90 kr för 330 ml.
    ALKOHOLFRITT 1903 Est­rella Damm N A, 0 %, 8:90 kr inklusive pant för 330 ml.

  • Få icakuriren.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!