• Få icakuriren.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

  • Varmrökt sik och lammkotletter med bulgur

    Förgyll helgen med varmrökt sik i skagenröra. Som huvudrätt föreslår vi lammkotletter med en utsökt kantarellbulgur. Servera med en fräsch sås gjord på turkisk yoghurt. Dryckestips i artikeln.Varmrökt sik i urgröpt gurkaLammkotletter med kantarellbulgur

    Varmrökt sik och lammkotletter med bulgur
    Varmrökt sik i urgröpt gurka, och lammkotletter med kantarellbulgur. Foto: Patrik Cederman

    Om du vill göra lite extra: dessert

    Nu är plommonens bästa tid. Servera dem färska, nysköljda i en generös skål, alldeles som de är.

    Eller sjud dem 8-10 minuter i en sockerlag, 8 dl strösocker till 1 liter vatten samt 1 klyvd vaniljstång eller två stjärnanisar, låt dem svalna i lagen och servera med vispad vaniljsås eller vaniljglass.

     

    Att dricka till:

    Till menyn passar grekiskt vin: Kallt retsinerat vitt till fisk och lamm, eller kryddigt rött, som också matchar både rökt fisk och kötträtten.

    Vitt: 7185 Retsina of Attika, 59 kronor

    Rött: 2323 Atelier Syrah Cabernet Sauvignon 2007, 77 kronor.

     

    Charlottes favoriter just nu

    Vitt: 99653 Angaro Bianco Vespaiolo 2008, Italien, 117 kronor. Doftar nougat och gula plommon. Behagfullt till kalv, lever och lax.

    Rött: 94411 Louis Chèze Syrah 2009, Frankrike, 89 kronor. Lätt tanninraspigt, svartpepprigt, frisk och mörkbärigt med tobakston. Till biff med lök.

  • Få icakuriren.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!