Förrätt
Inled måltiden med lite hemrostade cashewnötter med chilihetta. Rosta 200 gram naturella cashewnötter i 1 matsked rapsolja i en het stekpanna tills de får lite färg. Tillsätt 1 tesked Chili & lime kryddblandning (Santa Maria) och 1 tesked smulat flingsalt och stek under omrörning ett par minuter till. Häll upp på en tallrik och låt svalna. Gott ihop med en kall öl.
Huvudrätt
Vietnamesisk sallad med nudlar och räkor
Dessert
Jordgubbskräm med mascarpone och ingefära
Att dricka till
Fredagsmenyns symfoniska smaksättning skulle vinna på ett lugnande ackompanjemang. Koriander är ingen självklar vinvän, så en kall pilsner blir mitt val.
Glutenfritt 1519 Saxon 4,1 %, Finland, 13:90 kr för 500 ml burk.
Utomeuropeisk 1219 Victoria Bitter 4,6 %, Australien, 14:90 kr för 375 ml flaska.
Alkoholfritt Spendrups alkoholfria lager, eller äppelmust.