Hel grillad kyckling med vitlök och tomat

Du behöver 1 Kronfågel hel kyckling 2 färska vitlökar, delade 2 tomater, delade Marinad ½ dl rapsolja 2 vitlöksklyftor, krossade Saften av 2 citroner 1...

Tillagningstid: 80 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 Kronfågel hel kyckling
  • 2 färska vitlökar, delade
  • 2 tomater, delade
  • Marinad
  • ½ dl rapsolja
  • 2 vitlöksklyftor, krossade
  • Saften av 2 citroner
  • 1 msk worcestershiresås
  • 2 msk färska örter, hackade (timjan, rosmarin, basilika eller salvia)
  • 1 tsk grön eller röd chili, finhackad
  • Du behöver också 2 grillspett i metall

Gör så här

1
Ställ kycklingen på “högkant” och skär på var sida av ryggbenet. Ta bort det. “Vik” ut kycklingen. Fäst med metallspett. Blanda samman ingredienserna till marinaden och pensla kycklingen. När briketterna glöder ordentligt, fös dem åt sidorna i grillen. Ställ formen mitt i kolet och häll på vatten. Placera kycklingen på gallret över formen och lägg på lock. Tillaga kycklingen under lock, så kallad indirekt grillning, till innertemperatur 80–85°. Det tar ca 1 timme. Lägg på potatispaket och vitlök när 30 min återstår av grilltiden. Servera kycklingen med vitlök och tomat.

2

3
Smakligt måltid !

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top