• Få icakuriren.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

  • Baka äkta italienskt bröd

    Bjud på äkta italienska focaccia, grissini, taralli riscaldati och bomboloni! Samantha Santambrogia visar de rätta handgreppen. Se hur du gör i bildspelet.Focaccia bröd i långpannaGrissini knapriga pinnbrödTaralli riscaldati små torkade ringarBomboloni alla ricotta färskostfyllda småbullar

    Samantha Santambrogio. Foto: Arne Adler


    Visa album

    Focaccia

    Focaccia kan ätas med eller utan pålägg. Samma deg kan bakas ut tunt och användas som pizzabotten.

    Focaccia bröd i långpanna

    Lökfocaccia

    Forma degen till en rund platta och lägg den på papprad plåt. Skär 1 gul lök i så tunna ringar det någonsin går, och blanda dem med
    2 matskedar olivolja tills de är väl inoljade. Fördela ringarna ovanpå degplattan och grädda mitt i ugnen i 225 grader cirka 25 minuter tills löken blivit mjuk och brödkanten fått färg. Serveras ljummen i snibbar och äts ur handen.

    Ädelostfocaccia

    Klyv focacciabröden längs med. Lägg underdelarna på papprad plåt. Lägg en rejäl skiva ädelost på varje brödbit. Grädda mitt i ugnen i 225 grader 5–8 minuter tills osten börjar smälta. Ta ut och lägg på överdelarna. Servera direkt med rucolablad som vänts i fin olivolja och en gnutta citronsaft.

    Grissini

    Grissini kommer från Piemonte i norra delen av Italien. Småbröden äts till antipasti på samma sätt som taralli från södra Italien.

    Grissini knapriga pinnbröd

    Taralli riscaldati

    Taralli kommer från regionen Apulien, och de små ringarna kan varieras genom tillsats av fänkålsfrön, rosmarin eller hackade oliver. Det här receptet kommer från trakten av Taranto i olivdistriktet södra Apulien. Man äter taralli som
    tilltugg, vanligtvis med gröna oliver till ett glas vin.

    Taralli riscaldati små torkade ringar

    Bomboloni alla ricotta

    Bomboloni alla ricotta färskostfyllda småbullar

    Bomboloni är frukostbröd på Sicilien, berättar Samantha. Mumsiga munkar med smarrig ricottafyllning passar utmärkt till morgonkaffet.

  • Få icakuriren.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!