• Få icakuriren.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

  • Gratinerade krabbsnittar och lammracks

    Gratinerade krabbsnittar doftar och smakar härligt till helgen. Servera med en klo om du har. Läs desserttips och vad som passar att dricka till i artikeln.Gratinerade krabbsnittarLammracks på fruktig bulgursallad

    Gratinerade krabbsnittar och lammracks
    Gratinerade krabbsnittar och lammracks till helgen. Foto: Patrik Cederman

    Dessert

    En frisk och snygg efterrätt görs enkelt på konserverade körsbär, eller fikon i konjak, varvade i snygga glas med mascarponekräm som vispas ihop av 200 g mascarpone, 200 g vaniljyoghurt och 1 msk florsocker. Garnera med hackade, brända mandlar.

    Att dricka till

    Fruktigt rödvin av myntadoftande cabernet sauvignon gör lammet ännu godare. Till krabban hellre ett svalt vitt, som sydafrikansk lätt chenin blanc.

    Budget: 6518 Cameleon Reserva Cabernet Sauvignon 2007, Argentina, 75 kronor. EKO

    Extravagant: 16566 Echeverria Reserva Cabernet Sauvignon 2006, Chile, 109 kronor.

    Alkoholfritt: Svartvinbärsdryck, lite knappt spädd och rörd med en myntakvist.

  • Få icakuriren.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!