• Få icakuriren.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

  • Avokado och wallenbergare - två klassiker

    Låt dig väl smaka av två alltid lika goda klassiker: Avokado med skagenröra och wallenbergare med potatismos, gröna ärtor och llingonsylt.

    Avokado och wallenbergare - två klassiker
    Alltid lika god klassisk meny: Avokado med skagenröra och wallenbergare. Foto: Kent Jardhammar

    Förrätt

    Avokado med skagenröra

    Huvudrätt

    Wallenbergare på klassiskt sätt

    Dessert

    En enkel efterrätt görs på halverade äpplen där man tagit ur kärnhuset med en tesked.
    Lägg halvorna, två per portion, i en mikrotålig skål, droppa på 1 matsked citronsaft och aningen socker. Täck och mikra på full effekt 5–8 minuter tills äpplena är knappt mjuka. Servera med vaniljsås.

    Att dricka till

    Wallenbergare är en klassisk rätt som gärna har klassiskt, mjukt och välgjort rödvin som sällskap. Eller ett kryddigt vitt med ekstadga, som också passar till entrén.

    Lite billigare:
    RÖTT 6519 Sunrise Merlot 2008, Chile, 60 kr.

    Och vill du lyxa till det lite:
    VITT 12328 Barbera d’Asti 2008, Italien, 99 kr.

    Alkoholfritt:
    1981 Lox­ton Cabernet Sauvignon alkoholfritt vin, Australien, 39 kr.

  • Få icakuriren.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!