• Få icakuriren.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

  • Kroppkakor och torskrygg

    Njut helgmat med kroppkakor på italienskt vis till förrätt och stekt torsrygg till huvudrätt. Icakurirens sommelier tipsar om vad som passar att dricka till.Kroppkakor på italienskt visStekt torskrygg med rödbetskompott

    Kroppkakor och torskrygg

    Förrätt

    Kroppkakor på italienskt vis

    Huvudrätt

    Stekt torskrygg med rödbetskompott

    Dessert

    Snabb efterrätt görs på halverade päron; gröp ur kärnhuset och mikra på full effekt med snittytan uppåt i ett övertäckt fat med en bottenskyla vatten. Servera med lite rostade, hackade valnötter.

    Att dricka till

    Torsk och rödbetor passar suveränt till nässelkryddigt sauvignon blanc-vin med uttalad syrafräschör, som lätt sväljer den lilla vinägerskvätten.

    Budget: Gato Negro Sauvignon Blanc 2008, Chile, 169 kronor för 3-litersbox.

    Extravagant: 12000 Vicar´s Choice Sauvignon Blanc 2009, 85 kronor.

    Alkoholfritt: Fläderblomsdryck med lite pressad lime i.

  • Få icakuriren.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!