• Få icakuriren.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

  • Frossa i räkor till helgen

    Mumsa på räkor till helgen. Här bjuder vi på tre supergoda såser till. Icakurirens sommelier Charlotte Sjögren tipsar vad som passar att dricka till.Fler recept på räkor!

    Recept på räkor med tre såser
    Räkor med tre såser. Foto: Rickard Forsberg

    Räkor med tre såser

    Du behöver
    1–1 5 kg räkor med skal
    rostat bröd

    Rhode Island-sås
    1 1/2 dl gräddfil
    1 dl majonnäs
    1/2 dl chilisås
    1 krm salt
    tabasco, några stänk
    röd paprika, fint tärnad

    Örtagårdssås
    1 1/2 dl gräddfil
    1/2 dl majonnäs
    1 dl hackad dill
    1 dl hackad gräslök
    salt, vitpeppar

    Sauce verte
    200 g fryst, tinad, hackad spenat
    3/4 dl majonnäs
    1 1/2 dl gräddfil
    1 tsk senap
    salt, vitpeppar
    2–3 msk hackat kryddgrönt

    Gör så här
    Rhode Island-sås Blanda gräddfil, majonnäs och chilisås. Smaka av med salt och tabasco. Toppa med paprika.
    Örtagårdssås Blanda gräddfilen med majonnäs och nästan allt kryddgrönt. Salta och peppra. Toppa med resten av det kryddgröna.
    Sauce verte Blanda spenaten med majonnäs, gräddfil och senap. Smaka av med salt och peppar. Rör ner det kryddgröna.
    Lägg upp räkorna på ett berg av is och bjud ingredienserna till.

    Dessert

    Vit chokladsoppa med glass och jordgubbar

     

    Att dricka till

    Till sommarräkor med dipsåser smakar frukt­friskt vin av sauvignon blanc-druvan fint.
    Tror du att det går åt mer än en flaska? Då rekommenderar jag att köpa bägge sorterna. Kyl och jämför!


    Lite billigare:
    VITT 12015 Drostdy-Hof Sauvignon Blanc 2008, Sydafrika, 64 kronor.

    Och vill du lyxa till det lite:
    VITT 6311 Stoneleigh Sauvignon Blanc 2008, Nya Zeeland, 99 kronor.

    ALKOHOLFRITT Kall citrondryck med lite ananasspad i.

  • Få icakuriren.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!