Örtkycklingbröst och vit chokladpannacotta
Njut av vårhelgens meny: Örtkycklingbröst med färskpotatis och vit chokladpannacotta med hallonsorbet till dessert. Vill du göra lite extra till förrätt, unna dig ett glas champagne med räkor.
Förrätt
Unna dig ett glas bubbel, kanske rent av ett glas äkta champagne, som inledning på denna vårfräscha fredagsmysmiddag. Till detta kan du bjuda på färska räkor och hemgjord majonnäs eller en god aioli.
Huvudrätt
Örtkycklingbröst med färskpotatis
Dessert
Vit chokladpannacotta med hallonsorbet
Att dricka till
Lätt och mjukt rödvin med örtiga och bäriga aromer lämpar sig utmärkt till huvudrätten. Ett rosévin med lite kraft skulle man också kunna tänka sig.
Lite billigare: RÖTT 5408 Beaujolais Royal, Frankrike, 63 kr.
Och vill du lyxa till det lite: RÖTT 12328 Barbera d’Asti 2006, Italien, 99 kr.
ALKOHOLFRITT Blåbärsdricka eller limespetsad
hallondryck.