• Få icakuriren.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

  • Pasta och våfflor på spanskt vis

    Veckans  festliga middag ska vara enkel, men med lite extra guldkant. Förrätts- och dryckestips i artikeln.Pasta på spanskt visVåfflor med äpple och maräng


    Visa album

    Förrätt

    Som förrätt till denna meny kan man tänka sig en gazpacho, den kalla, andalusiska grönsakssoppan.
    * Mixa två skalade vitlöksklyftor, två urkärnade röda paprikor, åtta färska tomater, två små gurkor, en skiva vitt bröd, tre matskedar olivolja, en matsked rödvinsvinäger och en tesked salt till en slät soppa. Tillsätt vatten vid behov så att det blir en lagom trögflytande soppa. Kyl före servering, servera i glas, gärna med isbitar i.
     

    Huvudrätt

    * Pasta på spanskt vis
     

     Dessert

    * Våfflor med äpple och maräng
     

    Veckans dryckestips!

    Till pastan ett kraftfullt, lätt fat­potent vitt vin. Chardonnay från Sydafrika har ofta en rejäl rökt träfats­krydda. Äkta vit bourgogne, också på chardonnaydruvor, förekommer med olika uttalad träton. Desserten gör sig väl med friskt, sött vitt vin. Ett vin av sauternestyp eller österrikisk Beerenauslese passar fint. Eller äppelmust med lite citron i.

    Lite billigare:
    vitt 2015 Fleur du Cap Char­donnay 2008, Sydafrika, 83 kr.

    Och vill du lyxa till det lite: vitt 5798 Couvent des Jacobins Bourgogne Blanc 2006, Frankrike, 106 kronor.

  • Få icakuriren.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!