Pasta på spanskt vis

Du behöver 4 schalottenlökar, hackade 2 vitlöksklyftor, hackade olivolja 150 g chorizokorv i tunna skivor 1 nät musslor, ansade och genomgångna 2 dl vitt vin...

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 4 schalottenlökar, hackade
  • 2 vitlöksklyftor, hackade
  • olivolja
  • 150 g chorizokorv i tunna skivor
  • 1 nät musslor, ansade och genomgångna
  • 2 dl vitt vin
  • 1 kuvert saffran
  • 2 dl vispgrädde
  • salt, svartpeppar
  • 12 cocktailtomater, bakade
  • 5–10 minuter i 200 graders ugn
  • 4 portioner pasta tillagade enligt anvisningarna på förpackningen
  • hackad persilja

Gör så här

Fräs löksorterna i olja. Tillsätt korv, musslor, vitt vin, saffran och grädde. Låt puttra 5 minuter. Ta upp musslorna. Låt såsen koka ihop något. Lägg i musslorna, tomaterna och pastan. Hetta upp, salta, peppra och strö över persilja.


Kommentar:
Tips! Pastarätten kan serveras överströdd med riven parmesanost.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top