• Få icakuriren.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

  • Exotiskt och fruktigt

    Fruktig förrätt med räkor, exotiskt spett och så melon med en doft av lime. Här är en middag som låter sig förberedas in i minsta detalj.

    Förrätt
    Ananas med curryräkor

    Huvudrätt
    Marinerad karré serverad med dipsås och tillbehör

    Dessert
    Melonsallad i lime- och myntamarinad

    Att dricka till
    Till varmrätten:
    Curry och koriander är svårast av allt att välja vin till. Vitt halvtorrt vin kan fungera, ännu bättre passar ljust lageröl: Ekologiska 1457 Åbro Sigill 5,2 %, kostar 11:90 kr för 330-ml-flaska eller 1570 Wisby Pils, 5 %, 14:50 kr för 330-ml-flaska, som har yvigare beska.
    Alkoholfritt: 1986 Kaliber lager, Storbritannien, 9:20 kr för 330-ml-flaska, är vuxet alternativ. Barn tycker bättre om äppeldricka med lite nypressad lime i.

    Till efterrätten: En italiensk skummande spumante smakar bra: Söta 7706 Asti Martini, 7,5 %, 69 kr. Eller varför inte en magnumflaska Pommac.
    Alla dryckerna serveras kylskåpskalla.

    308

    Av: Lise-Lott Andersson

  • Få icakuriren.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!