Grillad lax med nudelsallad

Du behöver 300 g äggnudlar 0.5 dl ketjap manis (söt soja) saft och rivet skal från 1 lime 0.5 msk ingefära riven 5 st salladslökar...


4 portioner

Du behöver

  • 300 g äggnudlar
  • 0.5 dl ketjap manis (söt soja)
  • saft och rivet skal från 1 lime
  • 0.5 msk ingefära riven
  • 5 st salladslökar strimlade
  • 1 msk sesamfrön
  • 1 st zucchini
  • matolja
  • salt och peppar
  • 700 g lax skinn- och benfri i bit
  • 3 dl röda mangoldskott

Gör så här

1
Koka nudlarna enligt anvisningen på förpackningen. Blanda ketjap manis, limesaft, limeskal och ingefära, häll över nudlarna. Vänd ner salladslöken och sesamfrön i nudlarna.

2
Skär zucchinin i centimetertjocka skivor på längden. Pensla med olja, salta och peppra. Lägg laxbiten på ett ark aluminiumfolie, vik upp kanterna på folien, krydda laxen med salt och peppar. Grilla fisken på folien på gallret under lock i 10 minuter. Saknar grillen lock kan du täcka med ett större kastrullock eller en pajform av metall. Grilla zucchinin samtidigt, i cirka 5 minuter.

3
Skär zucchinin i bitar och vänd ner i nudelsalladen tillsammans med mangoldskotten. Servera laxen med ljummen nudelsallad.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top